Bruk av honning

Honning er en fantastisk råvare å bruke i matlaging. Den kan brukes i marinader, til baksten, til speking, i sauser eller pensling/glasering, eller rett og slett bare som søtningsmiddel.
Hva med å pensle juleribba med honning noen få minutter før du tar den ut av ovnen, et enkelt grep som løfter smaken.

Honning har 10 % høyere søtningsgrad enn vanlig sukker, det betyr at du trenger mindre honning i forhold til sukker for å oppnå samme søtningsgrad. Noe å tenke på hvis du er opptatt av kaloriinntak.

Honning er hygroskopisk, det betyr at den avgir eller tar til seg fuktighet avhengig av luftfuktigheten i omgivelsene rundt seg. Denne egenskapen gjør den perfekt som råvare i baking. Baksten blir saftig og holder seg saftig i lang tid etterpå.

Sukker er «tomme kalorier». Honning er et rent naturprodukt som inneholder en rekke mineraler og mikronæringsstoffer som kan ha positiv effekt i små mengder. Ved å spise honning får du i deg enzymer som er gunstige for fordøyelsen, viktige sporstoffer og antioksidanter som kroppen trenger og styrker immunforsvaret. Mineralene i honning dekker et omfattende register. Honning har en lang tradisjon innen naturmedisin, det skal være påvist at honning har sårhelende og antiseptiske egenskaper.

Honning kan variere i både farge, konsistens og smaksintensitet, til og med fra samme bikube på samme plass fra år til år. Norsk honning krystalliserer seg og får en tykkere konsistens etter en tid, ønsker du en mere flytende konsistens til oppskriften kan honningen varmes opp i et vannbad.

FUNFACT FRA LIVET I KUBEN

BYGGEBIE

Når en bie har blitt 11 dager går den over til å bli byggebie, og bruker ei uke av livet sitt på å vedlikeholde og bygge ut kubens vokstavler, samt lagre og flytte på kubens honning.