Stekt laks med sprø grønnsaker

Ingredienser

4 porsjoner
800 g laksfilet
200 g aspargesbønner
50 g reddiker
4 neper
600 g eggnudler
1 dl soyasaus
2 ss honning
Litt salt og pepper
3 ss solsikkeolje til steking
1 ss smør

Fremgangsmåte

Enkel rett med wokede grønnsaker og laks
1. Del fileten i fire porsjonsstykker og la de få romtemperatur mens du forbereder woken.
2. Kutt endene av aspargesbønnene og snitt i tynne ringer. Kutt reddikene i fine båter. Skrell og kutt nepene i centimeterstore firkanter. Varm opp en stekepanne med solsikkeolje. Ha i laksen og ha på salt og pepper. Stek laksen på den ene siden i ca. 3 minutter. Ha i smør. Snu laksen og stek den i ca. 30 sekunder.
3. Kok eggnudlene som anvist på pakken.
4. Varm opp en stekepanne med olje. Ha i grønnsakene når det kommer lett røyk fra pannen. Wok grønnsakene i 2-3 minutter. Kikkoman soyasaus, honning og balsamio blandes inn i grønnsakene. Sil av vannet fra nudlene og putt dem i pannen sammen med grønnsakene.
5. Bruk stekesjyen som ligger igjen i wokpannen som saus. Anrett fisken på en seng av wokgrønnsaker.

FUNFACT FRA LIVET I KUBEN

QUEEN BEE

Dronningen er bisamfunnets ubestridte leder, og kan leve i 4-5 år. For arbeiderbiene som kun lever i 4-5 uker, dreier alt seg om jobb og at dronningen har det bra.