Sursøt kyllingwok

Ingredienser

4 porsjoner:
350 g kyllingfilet
2 ss olje
1 stk gulrot, stor
1 stk oransje paprika
2 skiver frisk ananas
3 stk vårløk
100 g små dypfryste erter
50 g usaltet cashewnøtter

Saus:
2 ss honning
2 ss søt chilisaus
1 ss hvitvinseddik
2 ss soyasaus

Fremgangsmåte

Skjær kylling, gulrot og paprika i strimler (bruk gjerne gul paprika istedenfor oransje). Del ananas og vårløk i biter.
Stek kylling i 1 ss olje til den får litt farge – i 2 minutter. Tilsett cashewnøtter, gulrot og vårløk. Stek 1 minutt og ha i paprika og ananas. Stek i 2 minutter til.
Rør chilisausen inn i honningen og bland i resten. Hell det over wokblandlingen, ha i erter og varm det til ertene er varme.

FUNFACT FRA LIVET I KUBEN

FRISKT BLOD

Som yrkesbirøkter bytter vi ut dronningen etter 2 år, selv om hun kan leve 4-5 år. Dette gjør vi for å opprettholde unge produktive dronninger som stimulerer til innsamling av mye honning.